Ostkakans dag

Förra lördagen var det Kladdkakans dag, denna lördag är det dags för Ostkakans dag. Jag har faktiskt aldrig provat att göra egen traditionell ostkaka, även om jag har ett recept från min mormor på en stor sats ostkaka som tydligen ska vara väldigt god. Kesokaka har jag däremot gjort många gånger, och mitt favoritrecept kommer från Coop. Jag har tagit mig friheten att låna receptet från deras hemsida, så här kommer det. För dig som söker matinspiration är för övrigt Coops hemsida en riktig guldgruva.

Ostkaka av keso
5-6 portioner

½ dl sötmandel
3 ägg
5 msk socker
½ dl vetemjöl
3 dl mjölk eller matlagningsgrädde
500 g keso

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.

Hacka mandeln grovt. Vispa ägg och socker.

Blanda i mjöl, mjölk eller grädde, Keso och mandel i äggvispet.

Häll smeten i en vid, ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servera ostkakan ljum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s