Provsmakat: Cloettas bröllopschoklad

I förra veckan fick jag hem smakprover ur Cloettas bröllopsserie och jag har nu smakat mig igenom såväl Tarragonachokladkakan med mjölkchoklad och hela hasselnötter och asken med blåbärs- och lingonchokladbitar, som pralinasken med blåbärs-, lingon- och hasselnötsnougatspraliner.

Mitt sammanlagda utlåtande av alla tre produkterna är att jag tycker att det är roligt med nya produkter och att se hur de har utformat i synnerhet pralinasken så att den nästan känns som en bröllopspresent till Kronprinsessan Victoria och Daniel. Självklart kan man ifrågasätta meningen med att det görs speciell choklad när de ska gifta sig, något som rättfärdigas i någon mån av att en del av försäljningssumman går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse. Stiftelsens syfte är enligt chokladförpackningarna att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige, vilket jag tycker låter fint även om jag undrar vad pengarna kommer att användas till rent konkret.

När det gäller chokladen så såg Tarragonachokladkakan ut som en vanlig chokladkaka men med samma mönster på förpackningen som asken med Chokladbitar. Chokladen var god med knapriga hela hasselnötter i mjölkchoklad. Om man tycker om choklad och nötter i kombination så är det svårt att tycka illa om denna chokladkaka.


Bröllopschokladbitar i ask.

Chokladasken innehåller 18 styckförpackade chokladbitar à 10 gram, där hälften var i mörk choklad med smak av blåbär och hälften i mjölkchoklad med smak av lingon. I och med att varje bit var förpackad för sig så känns det dock lite märkligt att de dessutom ligger i en ask. Jag tror att det hade fungerat bra att sälja dessa små chokladbitar som stycksaker istället eftersom de ändå ser ut att vara gjorda för den typen av försäljning.

När det gäller smaken så tyckte jag bäst om blåbärschokladen eftersom den mörka chokladen passade bra ihop med de små blåbärsbitarna. Jag blev dock positivt överraskad av lingonchokladen, då lingonbitarna i chokladen stack ut med en sötsyrlig fruktighet samtidigt som de smakmässigt smälte in bra med mjölkchokladen.


Chokladbitar med Lingon och Blåbär.

Gällande utseendet på Pralinasken ”The Wedding Chocolate” och pralinerna så tycker jag att pralinasken känns lyxig i guld och vitt men jag är lite besviken på pralinernas utseende. Blåbärspralinen ser ut som en vanlig rund pralin med ringlad mörk choklad över, medan Hasselnötsnougaten och Lingonpralinen har samma form som påminner om en ischokladform med en liten kant. Det enda som skiljer de två sistnämnda pralinerna åt utseendemässigt är att Hasselnötsnougaten är beströdd med hackade hasselnötter och Lingonpralinen  med små bitar av torkad lingongelé. Min kompis tyckte att lingonpralinen till utseendet påminde om en vulkankrater, vilket beskriver den ganska bra.


The Wedding Chocolate 
Hasselnötsnougat, Blåbärspralin samt Lingonpralin.

Jag hade nog förväntat mig lite större variation och mer kreativa former på pralinerna, för även om de ser trevliga ut så är de inte särskilt speciella.

Gällande pralinernas smak så var de en aning för söta i min smak och jag tyckte inte att Lingonpralinen smakade särskilt mycket lingon, vilket kändes synd. Hasselnötsnougaten smakade just hasselnötsnougat och var ingen större överraskning. Blåbärspralinen smakade mest av de tre och därför tyckte jag bäst om den, även om inte heller den var någon smaksensation. Personligen tror jag att pralinerna hade blivit godare med en lite mindre söt choklad samt om man hade lyckats få fram lite mer smak och syra i blåbärs- och lingonfyllningarna.

Har ni smakat på bröllopschokladen och vad tyckte ni i så fall om den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s