Mjölkfri hallonmousse

Här kommer ett litet smakprov på ett av mina nyframtagna recept till en av vårens bakningskurser med fokus på allergivänliga bakverk och desserter. Kanske kan denna dessert passa fredagsmyset eller efter lördagsmiddagen? Om du vill ha en vegansk variant går det fint att använda gelésocker istället för gelatin. Det är gjort på enbart vegetabiliska ingredienser. Följ anvisningarna på förpackningen.

Mjölk- och äggfri sötsyrlig hallon- och vaniljmousse
4 portioner

1 dl soyabaserad matlagnings”grädde”
1 ½ dl soyabaserad naturell yoghurt
2 msk florsocker
1 ½ msk vaniljsocker
2 gelatinblad
140 g hallon

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Häll hallonen i en kastrull och låt dem koka ihop. Mosa dem lite medan de värms upp.

Vispa soyagrädden skummig och vispa ner soyayogurten. Vispa därefter ner socker och florsocker.

Krama ur överflödigt vatten ur gelatinbladen och smält dem i de mosade varma hallonen. Rör om tills gelatin och hallon är väl blandat.

Vispa ner hallongelatinet i soygurtgrädden. Ställ blandningen i kylen i ca 30 minuter. Häll sedan eventuellt upp smeten i 4 glas och ställ tillbaka i kylen tills moussen stelnat, ca 2-3 timmar. Servera moussen kall direkt ur glasen eller skeda upp den i fyra skålar. Toppa moussen med fina bär och servera eventuellt med en liten knaprig kaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s