Kameratips önskas från alla duktiga matfotografer och matbloggare

Jag har alltid tagit alla bilder på bloggen med en vanlig kompaktkamera, vilket har fungerat ganska bra. Missförstå mig inte nu – jag ser ju att mina bilder inte blir några direkta mästerverk – men jag hoppas att matglädjen lyser igenom ändå. Det har alltid varit skrivandet och recepten som har varit min starka sida. Nu känner jag mig dock sugen på att lära mig mer om fotograferande och öka bildkvalitén på mina bloggbilder och har därför bestämt mig för att investera i en riktigt bra kamera och gå en fotokurs.

Eftersom jag vet att det finns jättemånga duktiga matfotografer och bloggare som driver superfina bloggar och jag har sett att flera hittar hit, undrar jag nu om mina fina läsare kan hjälpa mig med tips på vad jag bör tänka på vid kamerainköp? Vad behöver man för att fota mat anser ni? Vilken utrustning är absolut nödvändig och hur gör ni när ni fotar? Använder ni bara naturligt ljus eller har ni specialbelysning också?

Om någon har något bra tips på en fotokurs får ni jättegärna skriva det i kommentarerna också. Följer ni några speciella fotobloggar eller var hämtar ni er inspiration till era bilder? Kanske är det rent av någon av er som har tid och lust att låta mig göra studiebesök hos er när ni fotar och vill dela med er av lite grundläggande tips till en fotonybörjare?

Jag håller tummarna för att något litet tips ska trilla in och tackar på förhand för alla kommentarer 😉

4 thoughts on “Kameratips önskas från alla duktiga matfotografer och matbloggare

 1. Sara W

  Jag har en Nikon D90 vilket jag tycker är en riktigt bra och gedigen kamera. Den är väldigt snabb, vilket är en fördel för en lätt darrande person som jag. Jag använder oftast ett fast 50 mm objektiv till just matbilder. Det ger kort skärpedjup och det gillar jag när det gäller matfoton. Jag försöker använda så mycket dagsljus som möjligt, men vid den här tiden på året är det ju högst begränsat. Så ibland använder jag en extern blixt där jag skickar ljuset upp i taket för att få mindre ”inklippt” motiv i bilden. Och på hösten och vintern gillar jag att använda ett stativ. Då kan man använda mindre ljus och ändå få en skarp bild trots lång slutartid.

  Om man köper en Nikon får man en grundkurs i hur man använder kameran på bästa sätt. I Gbg tror jag den hålls på Scandinavian Photo i Mölndal. Jag har hört mycket gott om den kursen, men har inte gått den själv.

  Jag köpte min kamera via Cyberphoto.Väldigt bra pris och bra service.

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Tack så mycket Sara för bra tips =)! Jag har alltid varit lite förtjust i Nikon-kameror men aldrig ägt någon själv…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s