Gör en god gärning!

Igår kickade Musikhjälpen 2013 igång här i Göteborg, vilket innebär att i totalt 144 timmar (9-15 december) kommer programledarna Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Emma Knyckare att sitta instängda i en glasbur och sända radio och TV på Gustav Adolfs torg mitt i Göteborg för att samla in pengar och uppmärksamma oss på  gravida kvinnors livssituation och chanser till överlevnad runtom i världen. Alla insamlade pengar går till att förbättra situationen för världens kvinnor med mottot att ALLA tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Läs mer om temat här.

9

På vår senaste matbloggsträff diskuterade vi i matbloggsgänget att vi borde förena nytta med nöje och göra mer av vår grupp än att bara ses och äta gott och prata mat med (o)jämna mellanrum. Vi började prata om Musikhjälpen och tanken var först att vi skulle försöka sälja något ätbart i centrala Göteborg och samla in pengar till Musikhjälpen på det viset.

Det visade sig dock att vi var för sent ute för att få ihop det med tillstånd och hela baletten (för att inte nämna hur fullbokat Göteborg är på de platser där man får sälja något överhuvudtaget så här inför julen…). Därför beslutade vi oss för att göra en digital sak av det hela – egentligen självklart med tanke på att det är i det digitala formatet vi ”umgås” mest – och starta vår egen insamling kopplad till Musikhjälpen. Vår insamling har fått namnet Från blogg till bössa och om du klickar på länken här ovan så kommer du till vår gemensamma Från blogg till bössa-blogg.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi i matbloggsgänget vill hjälpa till, och vi hoppas att ni som läser våra bloggar vill hjälpa oss att hjälpa genom att skänka en liten slant till Musikhjälpen. Vår bössa hittar ni här (och genom att klicka på bilden nedan) och det är superenkelt att skänka pengar via mobilen så vad väntar du på? Ta chansen att känna dig som en riktigt god jultomte och ge något som verkligen gör skillnad! Tack för ditt bidrag!

fran_blogg_till_bossa_logga_52a6ba03e087c32e8870f3d4

2 thoughts on “Gör en god gärning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s