So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye!

20170101_155006

Efter 7 ½ års bloggande har jag bestämt mig för att sluta blogga. Anledningen är främst att bloggandet det senaste året har känts som ett måste och tvång,  och då det tar minst 2 arbetsdagar att producera ett inlägg inklusive provlagning/provbakning av ett nytt recept, styling, att fota och redigera bilderna plus att skriva själva inlägget, är bloggandet helt enkelt inget jag vill lägga så mycket tid på när det inte ens känns roligt. I synnerhet  sedan jag förra året började läsa till psykolog och parallellt med denna nystart började intressera mig mer för hållbarhets- och miljöfrågor, samtidigt som jag började ägna  mer tid åt skönlitterärt skrivande, har bloggen som ni  märkt prioriterats bort. Därför känns det nu dags att göra detta avslut. Jag har fortfarande kvar mitt företag Livsaptit, men numera håller jag främst workshops och föreläsningar om social- och organisatorisk arbetsmiljö samt ägnar mig åt skrivande i min roll som lektör och recensent av mat-, hälso-, psykologi- och arbetsmiljöböcker. Du som kikar in här och vill anlita mig för den typen av uppdrag är varmt välkommen att kontakta mig på livsaptit@gmail.com .

Så vad händer med bloggen nu då? Du som kikar in här då och då och använder mina recept (TACK för att du gör det, det gör mig så glad 🙂 ) kommer även fortsättningsvis att kunna göra det då bloggen kommer att finnas kvar. Men eftersom jag kommer att sluta att betala för premiumpaketet kommer tyvärr reklam att dyka upp på bloggen. Jag vill att ni ska veta att jag INTE väljer eller står för den reklam som visas eller får några pengar för den – jag har ju tvärtom de senaste åren betalat för att slippa reklam. Jag kommer även att ta bort omdirigeringen till eget domännamn och därför kommer ni som fortsätter att kika in här återigen att hitta bloggen på  adressen livsaptit.wordpress.com istället för via livsaptit.nu.

Även om jag slutar blogga kommer jag fortfarande att vara aktiv på Instagram, så ni som inte redan följer mig där är supervälkomna att göra det. Där heter jag @livsaptit . Jag har även en sida på Facebook där jag tipsar om smått och gott med lite ojämna mellanrum, för dig som vill följa mig där.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort och varmt och hjärtögonemojifyllt TACK till alla er som har kikat in här på bloggen då och då, som har läst mina inlägg och provat mina recept, och ett extra tack till er som har tagit er tid att kommentera recept och inlägg – det var er feedback som gjorde att jag höll på så länge. Kanske hittar jag tillbaka till blogglusten igen och om jag gör det är ni absolut de allra första som får veta det!

På återseende!

4 thoughts on “So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye!

 1. blomstermams

  Åh vad tråkigt! Men lycka till med dina nya projekt och vad bra att bloggen får vara kvar med alla goda recept. Tack för den här tiden och välkommen tillbaks om du någon gång tar upp bloggen igen.

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Tack för att du har följt mig och så roligt att läsa att du uppskattar recepten 🙂 ! God fortsättning på 2017!

   Svara
 2. Ann-Louise

  Tråkigt att höra att det inte blir fler inlägg men förståeligt. Bloggvärlden har förändrats mycket sen vi började, liksom ens egna liv. Jag slutade blogga i somras vilket på ett sätt kändes vemodigt men samtidigt väldigt skönt. Jag hade uppnått mitt mål med bloggandet och det var dags att gå vidare. Jag var och är inne i en ny fas med andra sysslor och intressen. Jag älskar fortfarande mat och lagar minst lika mycket nu som då, men behovet och viljan att dela med mig av det till allt och alla har slocknat. Bloggen och alla recepten kommer dock att ligga kvar. 🙂
  Stor kram på dig!

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Åh vad jag känner igen mig i det där med nya intressen och att behovet av att dela med sig av sina recept och mattankar till andra har minskat. På vissa sätt upplever jag en mättnad i matfokuset, och att jag i mångt och mycket känner att mitt matintresse numera täcks in genom att laga och äta gott, och inte nödvändigtvis innefattar att läsa så mycket om mat, skriva om det eller ta del av andras matbloggande. Det finns ju så mycket mer än mat i livet och jag kände som du att det var dags att ägna mer tid åt annat. Hoppas att du kan komma loss och kommer förbi Charlotta på torsdag så att vi ses 🙂

   Stor kram tillbaka! 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s